Project Senegalese kids Muziek & Dansopleiding - Stichting Djalidonkoli

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Senegalese kids Muziek & Dansopleiding in Toubab Dialaw/Yene
Ndeye Touty Daffé is danseres bij het vermaarde Ballet van Germaine Acogny van Ecole des Sables in Toubab Dialaw. Alle tijd die ze naast haar leven als professioneel danseres heeft steekt ze in het doorgeven van haar kennis aan kinderen in het dorp Toubab Dialaw en de dorpen in de omgeving. We vonden het fantastisch iemand te ontmoeten die net als Moussé graag de traditie wil doorgeven. Als je de blijheid van de kinderen ziet met het leren van de percussie en dans dat is echt fantastisch. Dit is Moussé's droom en we vonden in Ndeye de juiste persoon om de Dans en Muziekschool voor kinderen op (verder door) te zetten.

Er zijn inmiddels 56 meisjes en jongens die leren dansen en percussie spelen. Op de foto's zie je hoe ze sabar spelen op jerrycans, want geld voor instrumenten is er nog niet. Hun enthousiasme is er niet minder om.
Zie hieronder de voorstelling die ze hebben gegeven voor de Senegalreisdeelnemers in december 2012 (met dank aan Jan Charles)

Een impressie van een van onze leerlingen: "Het optreden van de kinderen was echt indrukwekkend en het klonk als een klok ondanks het ontbreken van instrumenten. Omdat er nog geen trommels betaald kunnen worden spelen ze op jerry cans (door Lars omgedoopt tot sabarycans) met een stokje en hun hand precies zoals het op een sabar zou moeten. Ook het dansen was ontzettend leuk om te zien. Het voelt heel goed om te kunnen bijdragen aan dit project en de 56 kinderen te kunnen helpen aan een betere toekomst. Zelf heb ik Tousty die de kinderen opvangt en begeleidt een beetje leren kennen omdat ze mij twee weken dansles heeft gegeven. In haar heb ik het volste vertrouwen en het is te zien dat ze helemaal gaat voor de kinderen."

Help je Stichting Djalidonkoli mee om om de Muziek en Dansschool voor Kids in Senegal verder te helpen?
Benodigdheden:
-Geld voor instrumenten: sabars, djembé's, doundouns e.a
-Geld voor stoffen en het maken van optreedkleding
-Geld voor het vast huren van een ruimte waar ze ook Franse en Engelse taallessen kunnen krijgen
-Geld voor NDeye Touty: voor haar werk en ook voor diegene die de lessen geeft als zij op tournee is.
-Geld voor een vaste percussiedocent voor de kinderen
-Geld voor ee docent Frans en Engels en pennen papier en andere schoolspullen
Je kunt contact opnemen met turid2016@gmail.com / 020-6122269 voor meer info, eigen ideeen en steun

Je kunt geld storten ovv "Senegalese Kids Muziek en Dansopleiding" op giro NL56INGB0005309471 van Stichting Djalidonkoli in Amsterdam en wij zorgen dat het direct bij Ndeye Touty en de kinderen terecht komt. Stuur ons ook een mail van de storting zodat we jullie op de hoogte kunnen houden.

Zie optredens van de kids in 2014  en  en 

Voor een fotoverslag van augustus 2013 klik hier

 
 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu